Fie că este vorba de o mașină sau de o motocicletă, indicatorul joacă un rol esențial în conducere. Tocmai ați observat că indicatoarele de pe motocicleta dvs. funcționează defectuos? Le puteți înlocui singuri. Procesul este destul de simplu, aveți nevoie doar de tehnica potrivită. Bazează-te pe tutorialul nostru despre indicatoare.

Obținerea instrumentelor esențiale

În primul rând, pentru a reuși să schimbați indicatoarele motocicletei, trebuie să aveți la îndemână câteva instrumente importante, inclusiv:

  • Un set de chei și o șurubelniță;
  • Un set de clești cu nas lung;
  • Un clește de decupat;
  • Un clește de sertizat;
  • Un produs special pentru curățarea contactelor electrice.
  • Terminale de autosudat

În principiu, acestea sunt materiale care pot fi obținute de la un magazin de bricolaj, cu excepția produsului special pentru curățarea contactelor electrice. Acesta din urmă este disponibil pe platformele specializate în produse de întreținere a vehiculelor cu două roți.

Acționați cu grijă pentru a îndepărta vechiul intermitent față

În momentul schimbării intermitentului de la vehiculul dvs. cu două roți, trebuie să deconectați cablul negativ de la baterie . Pentru a deșuruba ușor indicatorul, folosiți o cheie. Odată făcut acest lucru, deșurubați placa farului. Aceasta este cea mai bună modalitate de a accesa conexiunea electrică. Amintiți-vă că indicatorul este conectat la circuitul electric prin intermediul urechilor. Tot ce trebuie să faceți este să îndepărtați manșonul izolator pentru a putea manevra bornele. Odată ce aveți acces la acestea, deconectați-le. Dacă simțiți dificultăți la eliberarea indicatorului, trageți ușor.

Trebuie să schimbați două indicatoare frontale? Nu este recomandabil să le deconectați simultan. Riscați să inversați conexiunile atunci când montați noul echipament. Pentru a evita acest inconvenient, faceți una sau două instantanee ale conexiunii originale. Veți putea reface conexiunea inițială.

Schimbarea indicatorului față

Pentru a monta noul indicator, introduceți noul cablu al indicatorului prin pasajul din placa farului. Când ați terminat, pre-șurubați piulița de fixare a indicatorului pe placa farului. Apoi, conectați pur și simplu noul echipament la unitatea de comandă folosind bornele existente. Cleștele cu nas lung va fi foarte util pentru strângerea bornelor.

Aveți impresia că urechile de pe noile indicatoare nu sunt compatibile cu urechile de pe bicicleta dumneavoastră? Tot ce trebuie să faceți este să tăiați firele electrice cu un clește de tăiat sârmă. Odată făcut acest lucru, desfaceți firele și răsuciți miezul de piele. Conectați capsa la capătul firului. Dacă nu există manșon izolator, utilizați bandă de etanșare. Aceasta va fi folosită pentru a proteja conexiunile.

Montarea unui indicator spate nou

Pentru acest tip de indicator, veți aplica același principiu. Deoarece conexiunile sunt prezente sub șa , va trebui să o deșurubați înainte de a atinge cablurile.

Alegerea indicatoarelor LED

<>

Din ce în ce mai mulți conducători de vehicule pe două roți laudă meritele indicatoarelor LED. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt echipamente mai rentabile. Acestea sunt renumite pentru iluminarea puternică, consumul redus de energie și durata lungă de viață. Fie că locuiți în Franța sau într-o țară străină, puteți cumpăra semnalizatoare LED de toate tipurile e pe magazinul nostru online.

Vă gândiți să schimbați indicatoarele convenționale (cu bec) ale vehiculului dvs. cu indicatoare LED? Asigurați-vă că faceți conexiunile electrice corecte. Trebuie să conectați rezistențe (câte una pentru fiecare indicator) sau o unitate centrală LED. Aceasta este o modalitate de a împiedica frecvența de clipire să fie prea rapidă .

Este important să conectați rezistențele în paralel . Acest lucru ajută la compensarea diferenței de putere dintre becurile înlocuite și LED-uri. Ați avut anterior indicatoare convenționale de 18 wați? Vă gândiți să le înlocuiți cu un intermitent LED de 2 wați? Dacă da, veți avea nevoie de o rezistență de 16 wați.

Puneți rezistențele într-un loc ventilat sub șa . Temperatura lor poate ajunge la 100°C. Alegeți cu atenție locul în care le veți instala. Evitați să plasați rezistențele în apropierea pieselor din plastic. Nu le înfășurați cu bandă adezivă. După ce conexiunile sunt finalizate, utilizați un produs pentru curățarea contactelor electrice.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *